| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
crcawingchun Site Admin
Data inscrierii: 04/Mar/2007 Mesaje: 21
|
Trimis: Lun Mar 05, 2007 12:29 am Titlul subiectului: Wing Chun - sport sau arta martiala? |
|
|
Una dintre cele mai controversate discutii cu privire la Wing Chun: Sport sau arta martiala? Va invit sa va expuneti parerea cu privire la acest aspect...
http://www.crcawingchun.ro/
Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:37 am, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
biros
Data inscrierii: 04/Mar/2007 Mesaje: 1 Locatie: timisoara
|
Trimis: Lun Mar 05, 2007 2:47 am Titlul subiectului: parerea mea |
|
|
Arta martiala!!  |
|
| Sus |
|
 |
crcawingchun Site Admin
Data inscrierii: 04/Mar/2007 Mesaje: 21
|
Trimis: Vin Mar 16, 2007 10:40 am Titlul subiectului: Wing Chun - sport sau arta martiala? |
|
|
Raspunsul ar trebui sa fie ceva mai complex, as dori sa va motivati raspunsurile pentru ca ele sa dea o lumina mai clara asupra acestui aspect. Parerea mea este ca Wing Chun-ul ar trebui sa fie si sport si arta martiala, sport pentru ca prin repetiti ale miscarilor se pun in functiune muschii, respiratia si circulatia sangelui iar arta martiala pentru ca acele miscari repetate devin miscari reflex care sunt raspunzatoare pentru supravietuirea intr-o confruntare.
http://www.crcawingchun.ro/
Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:38 am, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
crane_and_snake Vizitator
|
Trimis: Mie Mar 28, 2007 11:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Aiureala treaba cu sportul...,asa si lacatusii si tamplarii sunt sportivi.! Las-o sa cum s-a nascut : arta martiala, da' nici asa nu se poate pentru ca acum alearga toti dupa "lineage". Vezi Bruce Lee, Morihei Uyeshiba care nu s-au cramponat de lineajul lor ci l-au surmontat devenind artisti martiali adevarati. Culmea e ca Aikido e considerat sport, ca si popicele. |
|
| Sus |
|
 |
Nicky
Data inscrierii: 21/Apr/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Sam Apr 21, 2007 11:51 am Titlul subiectului: sport sau arta martiala |
|
|
| eo' zic ca odata cu transformarea unei arte martiale in sport care de obicei se face pt a avea posibilitatea dea se organiza multe competitii si cu timpul daca va avea succes va fi si sport olimpic iar conducatorii federatilor se vor umple de bani este un mod dea pierde din spiritul unei arte martiale precum tehnica acestui stil se va axa mai mult pe sport uitand tehnici traditionale.Cel mai elogvent exemplu este TAEKWONDO WTF care odata cu devenirea stilului sport olimpic in 10%din salile de antrenament mai isi aduc aminte din cand in cand de traditional[color=blue][/color] |
|
| Sus |
|
 |
Motanul Incaltat
Data inscrierii: 14/Apr/2007 Mesaje: 22 Locatie: Nord Est
|
Trimis: Joi Aug 30, 2007 9:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Wing Chun este arta martiala si cred ca asa ar trebui sa ramana. Daca s-ar transforma in sport (sport = reguli) atunci eficienta lui ar avea de suferit rau. Imi vine in minte un caz din multe posibile: in K1 se folosesc o gramada de lovituri circulare de picior joase si sunt foarte eficiente in combinatie sau simple. Daca adversarul ar replica cu piciorul din fata cu o lovitura biciuita, scurta, la organe, atunci lovitura circulara de picior nu ar mai fi ce este... si nu cred ca a doua oara ar mai avea chef sa o incerce. Sigur ca la un asemenea caz discutii pot fi multe... dar cine face Wing Chun stie ca asa stau lucrurile... _________________ Poate intr-o zi imi voi plati toate datoriile... daca voi avea cu ce! |
|
| Sus |
|
 |
|