Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA
Wing Chun - varianta maestrului Randy Williams - www.crcawingchun.ro

Intrebari frecventeIntrebari frecvente   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Care dintre liniile cunoscute de Wing Chun sa o alegem?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA -> Wing Chun
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Motanul Incaltat

Data inscrierii: 14/Apr/2007

MesajTrimis: Sam Apr 14, 2007 6:52 pm    Titlul subiectului: Care dintre liniile cunoscute de Wing Chun sa o alegem? Raspunde cu citat (quote)

Sunt cateva linii foarte bine cunoscute de Wing Chun. Daca cineva ar dori sa aleaga, ar trebui sa cunoasca cate ceva despre fiecare din aceste linii, adica care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia. Stim ca pe langa liniile vechi, deja consacrate, au aparut linii noi cum ar fi cea a lui Emin Botzepe sau de ce nu, a lui Narciz Tasca. Haideti sa le includem pe toate in aceasta discutie.
crcawingchun
Site Admin

Data inscrierii: 04/Mar/2007

MesajTrimis: Mar Apr 17, 2007 3:48 pm    Titlul subiectului: Care dintre liniile de Wing Chun sa o alegem? Raspunde cu citat (quote)

Toate liniile de Wing Chun au foarte multe lucruri in comun dar au si diferente. Asemanarile constau in tehnica de baza, tehnica simpla si principii, diferentele apar intre sistemele de Wing Chun prin modul de punere in practica a tehnicilor, prin tematica si exercitiile care dezvolta abilitatile de luptator, prin modul de predare a instructorilor si de ce nu prin experienta acumulata de acestia, prin impunerea anumitor abilitati inaintea altora, prin imaginea pe care organizatiile si-o creeaza, etc.

http://www.crcawingchun.ro/

Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:32 am, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Motanul Incaltat

MesajTrimis: Mar Apr 17, 2007 8:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma gandeam care din aceste linii se poate invata mai usor si care sa fie mai eficienta atunci cand este vorba de lupta reala. Dupa cum se stie, unele sisteme promoveaza "un sistem mai complet" zic ei, iar altii promoveaza un "sistem mai aerisit, mai practic" zic ceilalti la randul lor.
Cam la asta m-am gandit...
crcawingchun
Site Admin

MesajTrimis: Mar Apr 17, 2007 11:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E destul de greu sa alegi un sistem doar din cele spuse de un practicant sau altul, fie el si instructor. Cred ca cel mai bine e, daca vrei sa alegi un sistem care ti se potriveste (de Wing Chun fireste), sa mergi si sa participi la seminariile tuturor maestrilor care tin stagii in Romania, sa vezi care promoveaza eficienta, cat de simple sau complete sunt. Cred ca in acest fel iti vei putea alege in cunostinta de cauza sistemul favorit. Daca doresti sa cunosti si parerile altor instructori de wing chun, ar trebui ca ei sa intre pe acest forum (sau ma rog, pe oricare altul) si sa-ti raspunda si ei la intrebari. Eu am practicat si varianta Narciz Tasca, de fapt varianta lui este intr-o oarecare masura varianta lui Randy Williams. Am ales varianta Randy Williams din nenumarate filme tehnice si seminarii cu diversi maestri si chiar pentru ca avea modul de lucru asemanator cu ceea ce stiam pana atunci. Uite, si astfel poate fi un mod de a alege...

Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:32 am, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Nicky

Data inscrierii: 21/Apr/2007

MesajTrimis: Sam Apr 21, 2007 12:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca intelegi esenta WINGCHUN-ului cu adevarat si cunoscand mai multe linii tehnice iti vei dea seama ca toate sunt eficiente si au multe in comun...nu conteaza linia tehnica conteaza ca adeptul oricarei academii sa lucreze si sa invete tehnica si cu timpul o va stapanii
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Motanul Incaltat

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 11:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca ar fi sa ne gandim la o diferenta insemnata, as aduce in discutie (prima care mi-a venit in minte) [b]greutatea in totalitate pe piciorul din spate promovata de unele sisteme si greutatea 40 / 60 [/b]promovata de altele.
Ce avantaje si ce dezavantaje prezinta fiecare din aceste doua particularitati!?
Evident, la nivel de eficienta intr-o confruntare, deci si ca posibilitati tehnice.
LeeN

Data inscrierii: 16/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2007 5:43 pm    Titlul subiectului: Re: Care dintre liniile cunoscute de Wing Chun sa o alegem? Raspunde cu citat (quote)

[quote="Motanul Incaltat"]si dezavantajele fiecareia. [/quote]

Oare ce sa ma determine sa aleg ceva... dezavantajos? icon_rolleyes.gif

Un contact interesant l-am avut cu linia de Weng Chun a lui Grandmaster Andreas Hoffman. Am avut deosebita onoare de a face un seminar cu el. In principiu sper sa-l aduc si-n Romania, dar pana la finele anului sunt prins in alte 4 seminarii si nu cred ca este vreo portita.
Credeam initial ca diferenta de o litera s-a facut doar intr-un scop comercial, si ca nu va fi mare diferenta fata de ceea ce stiam deja. Dar iata ca m-am inselat - Weng Chun este un fel de stramos al mma si are raspunsuri incredibile pt directia lui Yip Man... in orice caz este total diferit de aceasta. Daca veti avea vreodata ocazia sa participati la un seminar cu un instructor de pe aceasta linie, eu va recomand sa nu ratati!
crane_and_snake

Data inscrierii: 20/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 12:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca stie cineva ceva despre variantele Gu-lao si Pou fa-lin de Wing Chun este rugat sa posteze. Chiar si despre Yuen Kay-shan. LeeN are mare dreptate in privinta Weng Chun-ului. Toate stilurile astea continentale ascund multe adevaruri pierdute in linia Yip Man. Daca s-ar pune cap la cap toate informatiile de bun simt din formele astea si s-ar scoate ceea ce este evident tras de par, avand ca reper teoria din Tao of Jeet Kune Do, cred ca ne-am face o imagine relativ corecta despre Wing Chun-ul Originar. Spun si insist ,despre Wing Chun, deoarece biomecanica lui este desavarsita, daca s-ar scoate elementele care-l rigidizeaza si il fac sa fie ineficient. Dar asta numai daca este inteles continutul cartii marelui Lee. Dezvoltarea unui JKD numai pe baza doctrinei conduce la aparitia unor hibrizi care se inalnesc in final in MMA sau in diverse campionate "kombat'. Bruce Lee nu s-a referit la asa ceva, drept dovada, Jun Fan-ul lui semana mult mai mult cu un Wing Chun eliberat de povara istoriei decat urmasii lui din generatia II si adeptii lui Inosanto care pierzand busola Wing Chun-ului ratacesc acum prin Indochina sau cocheteaza cu Bas Rutten,Tsatsouline si altii. In final lupta pentru titluri sau pentru glorie, derivand complet pe insula lui "cel mai tare". Sa nu uitam ca Bruce Lee a fost ultimul mare maestru al acestui secol iar arta lui era profund impregnata de o viziune spirituala greu de egalat. Chiar cartea incepe cu un superb poem de inspiratie Taoista. Nu se poate ajunge aici prin metodele tipic occidentale care carcterizeaza astazi lumea JKD-ului. Altfel spus,un JKD rupt de Wing Chun este o reflectare deformata a mesajului lui Bruce Lee. Fiecare constituie raspunsul la problema celuilalt. Wing Chun-ul este catalizatorul care face ca Jun Fan-ul si Jkd-ul sa se intalneasca in mod armonios, fara contradictii evidente, fara sa se suprapuna, in acelasi timp. Altfel spus, nu conteaza practic ce linie Wing Chun practicati. In absenta iluminarii oferite de viziunea marelui Lee, orice linie este un fals "autentic". La fel si pentru adeptii JKD-ului : fara Wing Chun, totul e iluzie.
Sus
LeeN

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 9:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@crane_and_snake
Un posting super... se pare ca esti bine informat! icon_wink.gif
crane_and_snake

Data inscrierii: 20/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2007 11:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi pentru apreciere! ... venind din partea ta este cu atat mai valoroasa. Sunt informat pentru ca asa e normal. Nu-mi place sa vorbesc doar sa ma aflu-n treaba. Bruce Lee a fost idolul meu si, desi am fost tentat initial sa practic Jun Fan (deoarece pe vremea aia erau decat niste VHS-uri de proasta calitate cu filmele lui) am renunt repede incercand sa intru in JKD numai pe linia conceptului. Studiind mai adanc problema, am avut revelatia adevarului tocmai pe baza esecului personal in JKD. Oricum ,nu sunt chiar un anti-traditionalist convins asa cum fost Lee, iar el a ajuns asa prin devenire si intelegere, nu pentru ca i-a zis cineva. Dar, ca sa te citez pe tine dntr-un alt posting,"ce m-ar determina sa aleg o metoda ineficienta"? ...asa incat, vazand defectele si calitatile Wing Chun-ului am concluzionat ca Bruce pur si simplu a eliminat partile inefective si gap-urile le-a umplut cu ce-a fost mai util din alte metode.Dar numai golurile ramase. El nu a facut un sincretism martial,asa cum sustin diletantii. Nu a anulat valoarea Wing Chun-ului. A eliminat tot ceea ce nu a fost bun in dorinta de a gasi Adevarul. In alta ordine de idei, cred ca asta este cea mai accesibila cale de gasire a adevarului-Intoarcerea la Origini. Asta se poate face studiind efectiv si istoric diverse scoli de Wing Chun si calatorind de multe ori in China, dar fara garantia ca vei reusi vreodata, sau prin scurtatura metafizica revelata de Bruce Lee. Dureros este ca multi practicanti de Wing Chun il considera un neavizat, un necunoscator in Wing Chun. Am auzit o opinie care m-a lasat masca: De unde sa stie el profunzimea Wing Chun-ului cand el nu a terminat nici Chum kiu cand a rupt legtura cu Yip Man? Ce mai poti sa raspunzi cand auzi astfel de aberatii?
Sus
LeeN

MesajTrimis: Joi Apr 26, 2007 8:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[quote="crane_and_snake"]Dureros este ca multi practicanti de Wing Chun il considera un neavizat, un necunoscator in Wing Chun.[/quote]

Este intr-adevar dureros pt ei... icon_biggrin.gif Dar tot il considera un mijloc bun de reclama.
1. Modul negativ: Vedeti, Bruce Lee nu a fost expert in Wing Chun. Stia Siu Lim Tao si ceva Chum Kiu. Si vedeti unde a ajuns... sus in top!
2. Modul pozitiv: Bruce Lee, confratele nostru in Wing Chun - fenomenul este posibil icon_exclaim.gif O mana de om pe baza de Wing Chun devine un luptator de inalta clasa.
Si-Fu-ul meu in Wing Chun insa, il considera un adevarat expert pe Bruce Lee in aceasta arta... asta dupa ce a vizionat cam tot ce exista filmat cu Bruce Lee & Wing Chun - Siu Lim Tao, Controling Hands, Chi Sao, etc.
LeeN

MesajTrimis: Mie Mai 02, 2007 1:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[quote="crane_and_snake"]Bruce Lee a fost idolul meu si, desi am fost tentat initial sa practic Jun Fan (deoarece pe vremea aia erau decat niste VHS-uri de proasta calitate cu filmele lui) am renunt repede incercand sa intru in JKD numai pe linia conceptului. Studiind mai adanc problema, am avut revelatia adevarului tocmai pe baza esecului personal in JKD.[/quote]

Asadar... fan Bruce Lee si incercari JKD... Iti fac o invitatie super la stagiul pe care il organizez in iunie: 50% discount... dar confirmarea prezentei trebuie sa o faci prin mesaj privat pe acest forum, sa fiu sigur ca tu esti, sa nu fac oferte cui nu trebuie. icon_biggrin.gif
Motanul Incaltat

MesajTrimis: Joi Aug 30, 2007 9:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se poate observa ca unii maestri au inceput sa nu mai practice varianta traditionala a Wing Chun-ului. Ei incearca sa elimine unele "floricele" si cauta sa gaseasca eficienta in primul rand. Primul exemplu care imi vine in minte este Emin Botzepe. Este mai mult decat evident ca ei respecta principiile Wing Chun in timp ce cauta sa promoveze schimbarea si actualizarea sistemului. Voi cum vedeti acest "vant al schimbarii", al "actualizarii"? Nu am pus din malitiozitate anumite cuvinte intre ghilimele ci doar din dorinta de sublinia aceasta idee. Credeti ca este necesara indepartarea de gandirea traditionalista?!
crcawingchun
Site Admin

MesajTrimis: Joi Aug 30, 2007 10:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mi se pare normal ca un sistem de arte martiale, traditional sau modern, sa se dezvolte cu timpul prin modificarea genetica a anumitor "floricele" dar trebuie avut in vedere daca personajele care fac acest lucru o fac pentru binele sistemului sau doar pentru ca au ei abilitati personale care sustin modificarea.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA -> Wing Chun Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum