Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA
Wing Chun - varianta maestrului Randy Williams - www.crcawingchun.ro

Intrebari frecventeIntrebari frecvente   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Merita sa-ti deschizi un club de Wing Chun?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA -> Wing Chun
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Motanul Incaltat

Data inscrierii: 14/Apr/2007

MesajTrimis: Sam Apr 14, 2007 6:44 pm    Titlul subiectului: Merita sa-ti deschizi un club de Wing Chun? Raspunde cu citat (quote)

M-am intrebat de mai multe ori in ce masura merita sa-ti deschizi un club de arte martiale. Unii poate vor spune ca merita altii ca nu... eu m-am tot invartit in jurul cozii si am gasit o multime de argumente - si pro - si contra! Haideti sa vedem care sunt argumentele pro!
crcawingchun
Site Admin

Data inscrierii: 04/Mar/2007

MesajTrimis: Mar Apr 17, 2007 4:12 pm    Titlul subiectului: Merita sa-ti deschizi un club de Wing Chun? Raspunde cu citat (quote)

Daca e sa enumeram doar argumentele pro, as pune in discutie una dintre cele mai pro-argumente pentru deschiderea unui club de Wing Chun. Se stie ca cea mai puternica forma de invatare nu este atunci cand inveti singur ci atunci cand inveti pe altii. Dati-mi voie sa va spun un banc pe acest subiect: " Profesorul explica la tabla o problema de matematica. La sfarsit intreaba: Copii ati inteles? Copiii nu inteleg. Profesorul le explica a doua oara problema. Copii ati inteles? Copiii tot nu inteleg. Profesorul le explica a treia oara problema. Copii ati inteles? Dar copiii tot nu inteleg insa profesorul incepe sa inteleaga."
Mai mult, este singura forma care asigura invatarea constanta. Fiind implicat in predarea tehnicii invatate, continuitatea este asigurata. Stiti foarte bine ca sunt foarte putini cei care invata sau practica o arta martiala de-a lungul vietii, majoritatea se lasa din diferite cauze, fie se casatoresc si au raspunderea familiala, fie se muta iar acolo nu exista un club, fie nu au timp etc. Si mai e si satisfactia financiara - daca exista!

http://www.crcawingchun.ro/

Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:30 am, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Motanul Incaltat

MesajTrimis: Joi Aug 30, 2007 8:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai, ma gandesc ca daca deschizi un club inseamna ca o parte din timpul pe care il ai la dispozitie sa exersezi tu se duce, se pierde, pentru ca trebuie sa corectezi pe unul si pe altul. Pe de alta parte, e drept ca tot explicand nu-ti strica nici tie, insa, vine un moment in care lucrurile iti sunt atat de clare incat esti mai castigat daca exersezi si atunci se pune problema daca merita sa fii "bunul samaritean" sau sa-ti creasca tie indemanarea. Oare nu esti - in acest caz - mai avantajat sa te antrenezi doar cu cateva persoane care practica de ceva timp?
crcawingchun
Site Admin

MesajTrimis: Joi Aug 30, 2007 10:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa cum se stie, nu atat simpla invatare a tehnicii iti va imbunatatii abilitatile de luptator ci exercitiile ca Chi Sau, San Sau, Stagiul de Lop Sau, Atacuri de Stopare, Lut Sau, Un brat controleaza doua, Aplicatii etc., exercitii care dezvolta anumite tipuri de reactii, (sabloane) care in final intregesc si sporesc abilitatile de luptator. Cu alte cuvinte, statutul de incepator ar putea sa dureze aproximativ 3 luni (mai mult sau mai putin), timp pe care il "pierzi" cu invatatul sau corectatul. Dar dupa aceasta faza, cand lucrezi pe exercitii, ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti indemanarea tocmai lucrand cu altii mai slabi tehnic ca tine. Indemanarea creste daca lucrezi si cu mai buni si cu mai slabi ca tine. Daca nu deschizi un club esti privat de invatarea din cele doua surse. In primul rand, s-ar putea sa nu cunosti tot sistemul si sa nu ai unul mai bun de la cine invata iar apoi, daca nu inveti pe altii nu ai pe cine exersa. Asta pentru ca lucrand o mana de oameni ei intre ei ajung la un moment dat sa se egalizeze d.p.d.v. tehnic. Deci din punctul meu de vedere esti mai castigat daca deschizi un club.

Ultima modificare efectuata de catre crcawingchun la Mie Iun 18, 2008 6:31 am, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Motanul Incaltat

MesajTrimis: Dum Oct 28, 2007 11:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Voi cum ati procedat sa faceti cunoscut clubul? Ce variante de reclama ati folosit? Cati elevi este ideal sa ai maxim in sala!? In ce masura afecteaza numarul de elevi calitatea cursului si in ce masura te ajuta pe tine un numar mai mare sau mai mic de elevi sa progresezi?!
crcawingchun
Site Admin

MesajTrimis: Dum Oct 28, 2007 2:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Clubul se poate face cunoscut in timp dar publicitatea care a stat la baza cunoasterii clubului a fost in primul rand reclama de la om la om, mai apoi publicitatea facuta in ziare in cazul unui eveniment de tipul "Campionat" sau "Seminar" atunci cand ai elevi cu rezultate si daca stau bine sa ma gandesc, cred ca aceasta ar fi cea mai buna forma de publicitate. Sigur ca si lipirea de afise pe stalpi sau la scoli este o solutie destul de ieftina.
Ideal ar fi sa lucrezi si cu grupuri dar si in particular cu un singur elev, iar la grupuri este foarte bine sa fie cat mai multi pentru ca acest lucru influenteaza numarul lor (efect de turma). In alta ordine de idei, cu cat ai mai multi elevi cu atat vei avea de unde alege parteneri de lucru pentru progresul personal. Calitatea cursului nu este afectata daca lucrezi cu grupuri de incepatori, intermediari si avansati chiar daca ai foarte multi in sala, insa va trebui sa ai o tematica foarte bine pusa la punct, altfel intervine monotonia si se pierde entuziasmul si atunci pierzi oameni. Un singur lucru influenteaza calitatea cursului la grupuri: copii mici sub 7 ani care nu pot imita tehnica pe care tu o arati, cel mai bine e sa ai si grupuri de copii sub 7 ani separat de adulti.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului ACADEMIA DE WING CHUN CLOSE RANGE COMBAT ROMANIA -> Wing Chun Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum